HJÄLP OSS STÖDJA BRÖSTCANCERFONDEN

Svanefors har skapat ett kuddfodral, där en summa för varje sålt kuddfodral går till Bröstcancerfonden. Motivet är målat av Cecilia Sand och här är några ord om tankarna bakom illustrationen HOPE.

” Mina tankar bakom illustrationen HOPE:

Vi oroar oss så mycket för att våra bröst inte ska duga. För små, för stora, för vad? Älska dina bröst och hylla dem hur de än ser ut. Känn tacksamhet över att vara frisk.

Efter att en liten smula av något upptäcktes på en mammografi 2015 i mitt ena bröst, följde en rad olika undersökningar samt prov- tagningar. Allt ledde till att en så kallad tårtbit opererades bort ur bröstet. Därav mitt val av tårta som illustration.

Efter sex veckors ensamhet med orostankar i väntan på besked om det var cancer eller ej lade jag en flaska champagne i kylen och präntade in min önskan till universum om att låta mig komma undan med enbart ett kapat bröst. Och så blev det. Jag slapp både strålning och cellgifter. Jag var en av de lyckligt lottade.

Under den här tiden nosade jag på något jag vet andra går igenom som är långt mycket värre. Den här kudden är till alla dem som kämpar där ute. Ett hopp om livet.”
Gå till produkt

Cecilia Sand

Cecilia är anställd på Svanefors sedan 2008 och arbetar på marknadsavdelningen med allt från fotografering, trycksaker samt andra marknadsuppgifter. Hon har sedan barnsben haft en passion för färg och form. Detta har förutom i arbetet på Svanefors gett sig uttryck i att teckna och måla.
På sociala medier använder hon plattformen till att illustrera och sätta ord till. Ett sätt att filosofera över livet.
2015 hade hon sitt första vernissage och 2019 gavs första barnboken ut där Cecilia skapat illustrationer och layout.